Намери оферта

Вълшебствата на Крит – с включени Ханя и Елафониси

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-506

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Дестинация: остров Крит, Гърция

Дати на отпътуване: 13.06.2023, 20.06.2023, 27.06.2023, 04.07.2023, 11.07.2023, 18.07.2023, 25.07.2023, 01.08.2023 ... до ... 19.09.2023

Цена от
849.00 лв.

Изберете хотели за резервация по програмата

Програма

ПОЧИВКА В ХАНЯ, о-в КРИТ 

с ДВЕ ВКЛЮЧЕНИ ЕКСКУРЗИИ:

 ЕЛАФОНИСИ БИЙЧ & ХАНЯ – СИТИ ТУР

Самолетна програма с директен полет от София

8 дни / 7 нощувки

Ден 1:

Среща на летище София за директен полет на Wizz air до Ханя, Крит. Посрещане от наш представител на летище Даскалоянис, Ханя. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2:

Закуска. Целодневна екскурзия ЕЛАФОНИСИ БИЙЧ – включена в цената.

Един от най-красивите плажове на острова, Елафониси се намира на югозападния бряг, на 76 км. от Ханя. Тропическият ефект е достигнат от белите и розови коралови пясъци. Разходката през лагуната е най-блаженният момент, преоткривайки мястото. Кораловите пясъци и топлите плитки води са атракция за посетителите от цял свят. Елафониси е защитено място по „Натура 2000“ и винаги на едно от челните места за най-красив плаж в световните списъци.

Връщане в хотела около 19,00 часа. Вечеря. Нощувка.

Ден 3:

Закуска. Свободно време или възможност за:

целодневна екскурзия КНОСОС – ИРАКЛИОН (срещу допълнително заплащане).

Дворецът Кносос е най-посещаваната археологическа забележителност в Крит. Открийте най-известната легенда за Минотавъра и Лабиринта, разхождайки се през историята на минойската цивилизация. Първите разкопки са направени през 1878 г. от Минос Калокеринос от Ираклион. Това е последвано от дълго проучване през годините 1900 – 1913 и 1922 – 1930, когато англичанинът Сър Артър Евънс открива цялото място. Докато се разхождате из двореца ще ви впечатлят стенописите, грънчарските изделия и тронната зала. Елате с нас и с нашия професионален екскурзовод, за да научите за историята и легендите, заобикалящи това страхотно място.

целодневна екскурзия КАНЬОНЪТ ИМБРОС (срещу допълнително заплащане).

Каньонът Имброс е вторият най-известен каньон за пешеходен преход в Крит след Самаря. Той е сравнително по-малък от Самаря – 8 км. дължина, но също толкова красив. По време на прехода ще срещнете известни места като Стенада, Месофаранго и др. За 2-3 часа без усилия се стига до края на каньона – селището „Комитадес“, откъдето нашият автобус ще ви транспортира до местността Сфакя за свободно време.

Връщане в хотела около 18,30 часа.

Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време или възможност за:

Целодневен КРУИЗ до САНТОРИНИ (срещу допълнително заплащане).

Санторини е световноизвестен вулканичен остров, намиращ се в най-южната част на групата Цикладски острови в Егейско море. Красиви залези и природа, бели, червени и черни пясъчни плажове, впечатляващи традиционни къщи, балкони с изглед към вулкана – всичко това определя славата на острова.

Целодневна екскурзия КАНЬОНЪТ САМАРЯ (срещу допълнително заплащане).

Стартираме нашето приключение и само след 38 км. от Ханя сме достигнали до 1230 м. надморска височина. И оттук започва преходът ни…Каньонът е най-дългият в Европа – 16 км., а ширината му варира от 150 м. до 3 м. в най-близката си точка. 6 часа са напълно достатъчни да преминете през каньона като си давате време за почивка и снимки. Преходът не е труден, имайки предвид, че се слиза само надолу, стигайки до морското равнище, а навсякъде има добре обозначена маркировка. Със сигурност трябва да носите със себе си удобни спортни обувки. БЕЗ САНДАЛИ! Краят на прехода се обозначава с пристигане в селището Агия Румели. Тук ще се срещнем в предварително посочения ресторант, за да раздадем билетите за ферибота. Можете да се насладите на вкусен обяд, докато дойде моментът на отпътуването или да се изкъпете в кристалните води на Либийско море.

! Забележка: Това пътуване не е препоръчително за хора със сърдечни и/или ставни проблеми, кръвно налягане, бременни жени. Ако все пак искате да направите подобен преход, попитайте ни за „Лесния път в Самаря“.

Връщане в хотела около 21:30 часа.

Вечеря. Нощувка.

Ден 5:

Закуска. Свободно време или възможност за:

Целодневна екскурзия – САФАРИ – ТАЙНАТА НА ВИНОТО И МАСЛИНИТЕ (срещу допълнително заплащане).

По време на тази екскурзия бихме искали да ви представим тайните на производството на вино и зехтин чрез сафари-тур, който никога няма да забравите. В селището Ано Вувес се намира старинно маслиново дърво (над 3000 години) и вие ще имате възможността да научите за историята на маслините и зехтина, ще спрем в селището Себронас, където в прекрасния каньон ще имате възможност да направите впечатляващи снимки. По време на последната ни спирка в Неа Румата ще имате удоволствието да се запознаете с критската кухня, известна с голямо разнообразие от местни специалитети.

Вечеря. Нощувка.

Ден 6:

Закуска. Свободно време или възможност за:

целодневен круиз БАЛОС – ГРАМВУСА (срещу допълнително заплащане)

Друг „малък рай“ на о-в Крит очаква да бъде открит от вас… Остров Грамвуса с дивата си красота и лагуната Балос с кристалните си води и белия пясък са места, които трябва да видите по време на престоя си в Крит. На върха на остров Грамвуса ще намерите венецианска крепост, която е била построена през 16 век и със стратегическото си положение е позволила на венецианските владетели да контролират пролива между Западен Крит и Пелопонес. По време на гръцката революция, крепостта Грамвуса е играла много важна роля. Горещо препоръчваме да се изкачите да върха на крепостта (около 20 мин.), тъй като гледката оттам е забележителна. Лагуната Балос също е на едно от челните места в световните списъци на най-хубави плажове.

целодневно САФАРИ В БЕЛИТЕ ПЛАНИНИ НА КРИТ (срещу допълнително заплащане)

Насладете са на уникалните гледки в Ханя от височина 1350 м. и открийте живота в дивата част на острова с помощта на нашите автомобили. Ще прекосим критските селца Ватолакос, Аликианос, Фурнес, Мескла, Зурва и Терисо и оф-роуд маршрута до пастирската хижа „Митато“. Гледките ще бъдат зашеметяващи, приключението – запомнящо се.

Вечеря. Нощувка.

Ден 7:

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8:

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за:

Полудневна екскурзия – ХАНЯ – СИТИ ТУР (включена в цената)

Ханя е градът на сетивата, където погледът ни остава ненаситен от очарователните гледки в комбинация с неспиращия поток от туристи. Тази специална атмосфера се чувства навсякъде, но особено силна е тя в стария град, където обонянието ни е превзето от ароматите на подправки и прясно сварено кафе. Историята на града започва в 5 век с името Кидония. Градът на три религии, „малката Венеция“, градът на старото пристанище – цялата тази магия е събрана имено тук – в ХАНЯ!

Трансфер до летището. Директен полет до България. Пристигане в София.

Полетно разписание:

София 07:55 – Ханя 09:30

Ханя 05:55 – София 07:30

ВАЖНО!!!

Полетното разписание подлежи на пре-потвърждение седмица преди датата на заминаване. 

Авиокомпанията си запазва правото за промени в полетното разписание.

Допълнителни екскурзии

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ЕЛАФОНИСИ БИЙЧ – включено в цената

Един от най-красивите плажове на острова, Елафониси се намира на югозападния бряг, на 76 км. от Ханя. Тропическият ефек е достигнат от белите и розови коралови пясъци. Разходката през лагуната е най-блаженният момент, преоткривайки мястото. Кораловите пясъци и топлите плитки води са атракция за посетителите от цял свят. Елафониси е защитено място по „Натура 2000“ и винаги на едно от челните места за най-красив плаж в световните списъци.

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела
 2. Спирка за закуска на пещерата Агиа София за 30 минути.
 3. Престой на Елафониси бийч – 3,30 – 4,00 часа
 4. Отпътуване обратно и спирка в селището Елос за обяд за 1 час.
 5. Връщане в хотела около 18:30 – 19:00.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела
 • Екскурзоводско обслужване
 • Транспорт с климатизиран луксозен туристически автобус

Цената не включва:

 • Храна и напитки

 

КРУИЗ ГРАМВУСА & БАЛОС – 24 €

Друг „малък рай“ на о-в Крит очаква да бъде открит от вас... Остров Грамвуса с дивата си красота и лагуната Балос с кристалните си води и белия пясък са места, които трябва да видите по време на престоя си в Крит. На върха на остров Грамвуса ще намерите венецианска крепост, която е била построена през 16 век и със стратегическото си положение е позволила на венецианските владетели да контролират пролива между Западен Крит и Пелопонес. По време на гръцката революция, крепостта Грамвуса е играла много важна роля. Горещо препоръчваме да се изкачите да върха на крепостта (около 20 мин.), тъй като гледката оттам е забележителна. Лагуната Балос също е на едно от челните места в световните списъци на най-хубави плажове.

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела
 2. Пристигане на пристанище Кисамос и отпътуване с ферибот.
 3. О-в Грамвуса – 11:30 – 13:30
 4. Лагуна Балос – 13:45 – 16:40
 5. Връщане на пристанището в 17:45 и отпътуване за хотела.
 6. Връщане в хотела около 18:30 – 19:00

 

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела
 • Екскурзоводско обслужване
 • Транспорт с климатизиран луксозен туристически автобус

 

Цената не включва:

 • Храна и напитки, продавани на кораба в ресторанта
 • Билет за ферибота (плаща се в автобуса) – 20 € за възрастен, 10€ - деца от 3 до 11,99 г.

 

САНТОРИНИ – Целодневен круиз – 200 €

Санторини е световноизвестен вулканичен остров, намиращ се в най-южната част на групата Цикладски острови в Егейско море. Красиви залези и природа, бели, червени и черни пясъчни плажове, впечатляващи традиционни къщи, балкони с изглед към вулкана – всичко това определя славата на острова. 

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела
 2. Пристигане на пристанището в Ретимно и отпътуван за Санторини 
 3. Пристигане на Санторини в 10:30. 
 4. Отпътуване обратно в 17:00.

1-ва спирка:  Ия. Свободно време (1,5 часа) за снимки на прекрасната гледка. 

2-ра спирка: Фиростефани – Фира (1 км. Пеш). Престой 1 час, през който ще се насладим на красотата на Калдера. След престоя във Фира имаме следните възможности:

 • Фира – туристите могат да останат в красивата столица на острова.
 • Плажовете Периса и Периволос – могат да се отпуснат в прекрасните води и да се насладят на черния плаж в Периса.
 • Тур до вулкана – традиционни местни малки лодки ще ни придвижат (допълнително заплащане 20 €). Този вариант не предлага пешеходна разходка до вулкана, а само обиколка с лодка и плуване в топлите извори. 

3-та спирка: връщане в хотела около 21:00 – 21:30.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Транспорт с климатизиран луксозен туристически автобус;
 • Билети за ферибота

Цената не включва:

 •  Храни и напитки

 

КНОСОС – ИРАКЛИОН – целодневна екскурзия – 42 €

Дворецът Кносос е най-посещаваната археологическа забележителност в Крит. Открийте най-известната легенда за Минотавъра и Лабиринта, разхождайки се през историята на минойската цивилизация. Първите разкопки са направени през 1878 г. от Минос Калокеринос от Ираклион. Това е последвано от дълго проучване през годините 1900 – 1913 и 1922 – 1930, когато англичанинът Сър Артър Евънс открива цялото място. Докато се разхождате из двореца ще ви впечатлят стенописите, грънчарските изделия и тронната зала. Елате с нас и с нашия професионален екскурзовод, за да научите за историята и легендите, заобикалящи това страхотно място.

Маршрут: 

 1. Тръгване от хотела
 2. Спирка за почивка и закуска в Ретимно.
 3. Посещение на двореца Кносос с местен екскурзовод – 10:30 – 12:30.
 4. Пристигане в Ираклион за обяд и посещение на Археологическия музей. 2-2,30 свободно време.
 5. Отпътуване за хотела с малка почивка по пътя.
 6. Пристигане в хотела около 18:00 – 18:30

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела
 • Екскурзоводско обслужване
 • Транспорт с климатизиран луксозен туристирески автобус

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Входен билет за двоцера Кносос – заплаща се на място – възрастни над 25 години – 15 €, възрастни над 65 години – 7,50 €. Вход за музея: 5 €.

 

КАНьОНЪТ САМАРЯ – Целодневна екскурзия – 42 €

Стартираме нашето приключение и само след 38 км. от Ханя сме достигнали до 1230 м. надморска височина. И оттук започва преходът ни...Каньонът е най-дългият в Европа – 16 км., а ширината му варира от 150 м. до 3 м. в най-близката си точка. 6 часа са напълно достатъчни да преминете през каньона като си давате време за почивка и снимки. Преходът не е труден, имайки предвид, че се слиза само надолу, стигайки до морското равнище, а навсякъде има добре обозначена маркировка. Със сигурност трябва да носите със себе си удобни спортни обувки. БЕЗ САНДАЛИ! Кратя на прехода се обозначава с пристигане в селището Агия Румели. Тук ще се срещнем в предварително посочения ресторант, за да раздадем билетите за ферибота. Можете да се насладите на вкусен обяд, докато дойде моментът на отпътуването или да се изкъпете в кристалните води на Либийско море. 

! Забележка: Това пътуване не е препоръчително за хора със сърдечни и/или ставни проблеми, кръвно налягане, бременни жени. Ако все пак искате да направите подобен преход, попитайте ни за „Лесния път в Самаря“.

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела
 2. Спирка за закуска на Омалос.
 3. Начало на похода в 08,00 ч. (времето за преход зависи от вас -  4-6 часа)
 4. Пристигане в селището Агия Румели за обяд или плаж
 5. Трансфер с ферибот до Сугия – 1 час.
 6. Връщане в хотела около 20:00 – 20:30.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела
 • Планински екскурзовод
 • Трансфер с климатизиран луксозен туристически автобус

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Входна такса за каньона – плаща се на място – възрастни над 15 г. – 5 €
 • Билет за ферибота – плаща се на място – възрастни – 10 €, деца от 6.00 г. – 11,00 г. – 5€

 

КАНьОНЪТ ИМБРОС – целодневна екскурзия – 30 €

Каньонът Имброс е вторият най-известен каньон за пешеходен преход в Крит след Самаря. Той е сравнително по-малък от Самаря – 8 км. дължина, но също толкова красив. По време на прехода ще срещнете известни места като Стенада, Месофаранго и др. За 2-3 часа без усилия се стига до края на каньона – селището „Комитадес“, откъдето нашият автобус ще ви транспортира до местността Сфакя за свободно време. 

Маршрут: 

 1. Тръгване от хотела
 2. Спирка за кафе или закуска на входа на каньона.
 3. Стартиране на прехода в 10:40 (времето за преход зависи от вас 2-3 часа)
 4. Престой в селището Сфакя за обяд или плаж – 2,5 – 3 часа свободно време.
 5. Връщане в хотела около 18,00 – 18,30 ч.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела
 • Планински екскурзовод
 • Трансфер с климатизиран луксозен туристически автобус

Цената не включва:

 • Храна и напитки
 • Входна такса за каньона - 2,5 €

 

САФАРИ- ТАЙНИТЕ НА ВИНОТО И МАСЛИНИТЕ – целодневна екскурзия – 90 €

По време на тази екскурзия бихме искали да ви представим тайните на производството на вино и зехтин чрез сафари-тур, който никога няма да забравите. В селището Ано Вувес се намира старинно маслиново дърво (над 3000 години) и вие ще имате възможността да научите за историята на маслините и зехтина, ще спрем в селището Себронас, където в прекрасния каньон ще имате възможност да направите впечатляващи снимки. По време на последната ни спирка в Неа Румата ще имате удоволствието да се запознаете с критската кухня, известна с голямо разнообразие от местни специалитети.

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела
 2. Тур на фабрика за зехтин с включена дегустация
 3. Посещение на винарна с включена дегустация
 4. Посещение на старинни маслинови дръвчета.
 5. Традиционен критски обяд.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела;
 • Premium off-road автомобили с многоезични шофьори
 • Традиционен критски обяд
 • Входни такси и застраховка

 

САФАРИ В БЕЛИТЕ ПЛАНИНИ НА КРИТ – целодневна екскурзия - 90 €

Насладете са на уникалните гледки в Ханя от височина 1350 м. и открийте живота в дивата част на острова с помощта на нашите автомобили. Ще прекосим критските селца Ватолакос, Аликианос, Фурнес, Мескла, Зурва и Терисо и оф-роуд маршрута до пастирската хижа „Митато“. Гледките ще бъдат зашеметяващи, приключението – запомнящо се.

Маршрут:

 1. Тръгване от хотела.
 2. Посещение на белите планини.
 3. Посещение на оригинална пастирска хижа.
 4. Традиционен критски обяд с вино.
 5. Трансфер до хотела.

Цената включва:

 • Трансфер от/до хотела;
 • Premium off-road автомобили с многоезични шофьори
 • Традиционен критски обяд
 • Застраховка


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

Резервации:

 • Депозит 30%   платен към ТО до 24 часа след резервиране.
 • Доплащане 30 дни преди тръгване.
 • Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

 

Анулации:

 • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
 • До 30 дни преди тръгване такса в размер на внесения депозит.
 • Под 29 дни 100% като такса анулация.

 

 Важно:

 • Минимален брой туристи: 40.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи за Гърция, е необходимо да притежават валиден паспорт/лична карта, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат уведомени в най-кратки срокове.

 

Условия:

 • Всички екскурзии се провеждат при набран минимум: 20 туриста.
 • Екскурзиитте, резервирани на място се заплащат в евро.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Трансфер летище - хотел - летище;
 • 7 нощувки в хотел ELEFTERIA HOTEL 3* със закуски и вечери;
 • БОНУС: Целодневна екскурзия Елафониси бийч;
 • БОНУС: Полудневна екскурзия Ханя – сити тур;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Мед.застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Ханя - София с директен полет на АК Райънеър
 • Чекиран багаж, малък ръчен багаж;
 • Обеди
 • Градска такса – дължи се при настаняване (5,50 € / човек за целия престой);
 • Бакшиши за шофьори - препоръчително;
 • Допълнителни екскурзии по програмата;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Лични разходи.

Оферта № П506

Почивки

Екскурзии

Новини