Намери оферта

Великден на остров Корфу с автобус от Варна,Шумен,Търговище,Велико Търново,Севлиево и София

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Вид транспорт:
Автобус
Автобус

Код на програма: E-413

Маршрут: Варна,Шумен,Търговище,Велико Търново.Севлиево,София,Корфу

Дати на отпътуване: 13.04.2023

Цена от
430 лв.

Дата Цена Запитване
13.04.2023 от 430 лв. Запитване
Програма
Великден на Остров Корфу
                                     с Празничен Великденски обяд с гръцка програма
 
 
Kогато камбани зазвънят из целия град , уличките се изпълнят с тържествения марш на духови оркестри , а от балконите залетят червени делви -Корфу ще грабне душата ви от пръв поглед на най-християнския празник !
 
Дата: 13.04.2023  – 17.04.2023 г.
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 10.03.2023
 
3 нощувки със закуски и вечери , Празничен великденски обяд с гръцка програма с танци и музика
 
Програмата се осъществява от:
*Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново.Севлиево и София
 
1 ден 13.04.2023   Варна - София -  Солун – Игуменица
Отпътуване Варна около 15.00ч от ул.Антим I ;
От Шумен около 16:00ч. паркинга на БИЛА до ОМВ на бул.Цар Симеон
От Търговище ОМВ на кръгово пътя за Търново около 16:45 ч.
От Велико Търново около 18:00ч. От Автогара Юг ;
От Севлиево около 19:00ч. От Бензиностания ЕКО до Идеал Стандарт и  от София около 22.00 от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – Кулата – Козани - Гравена – Иоанина – Игуменица.
 
2 ден 14.04.2023г. Игуменица – остров Корфу
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за остров Корфу / 1 ч  /.
Настаняване в хотела. Свободно време.Около 14.00 ч Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Корфу -  Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаване за град Корфу /Керкира/. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, послужила като модел за построяването на Парижката улица Риволи, Старата Крепост пазила острова от нешествия, портата Свети Георги, църквата Свети Спиридон – закрилник на острова , където в златен саркофаг се пазят мощите му. Свободно време за разходка из най -стария квартал Кампиело.Свободно време в града.Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.
 
3 ден 15.04.2023 остров Корфу
Закуска.Отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници.Сутринта започва с тържественото шествие и изнасянето на мощите на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и целият остров засиява от звуците.Стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото.По всяка уличка и площад танцуват и свирят Духови оркестри, от различните формации на Острова.Свободно време. Връщане в хотела около около 16:00ч. Свободно време. Вечеря. Около 21.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните великденски шествия и празничната литургия на площад Еспланада. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.
 
4 ден 16.04.2023 -  Христос Воскресе Корфу -  Палеокастрица
Закуска. С пожелание във Великденската сутрин -Христос Воскресе или както Гърците се поздравяват „ Xristos Aneste „ ви предлагаме  Eкскурзия до Палеокастрица и манастира на Света Богородица , един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица ,която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Връщане в хотела –Около 14:30ч. Тържествен Великденски обяд с  музика и Гръцка фолклорна програма. Нощувка
5 ден 17.04.2023 остров Корфу – София Варна
Закуска. Отпътуване за България.Пристигане в съответния град по маршрута .Във Варна рано сутринта на следващия ден / 18.04.2023/
 
Hotel Olympion Village 3+* -закуска и вечеря www.olympionvillage.gr
Отпътуване от :
 
На човек в двойна стая Трети възрастен Дете 07-11.99г с 2 ма възрастни в стая дете 00 – 06.99 г
Варна / Шумен/  Търговище 450 лв 410 лв 350 лв 250 лв
Велико Търново / Севлиево 435 лв 400 лв 340 лв 240лв
София 430 лв 395 лв 335 лв 235 лв
 
Отпътуване от Добрич при 12 човека и повече – 18 лв на човек в двете посоки 
Хотели
Hotel Olympion Village 3+*
Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • транспорт с лицензиран автобус / климатик, ТV, /
 • 3  нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел Hotel Olympion Village 3+*
 • 1 Великденски празничен обяд с традиционни ястия , музика и Традиционна Гръцка програма ;
 • медицинска  застраховка за лица до 65 год.
 • Всички трансфери по програмата
  Посещение на празничното шествие и традиционното чупене на глинени делви в събота сутрин;
  посещение на гр. Керкира в събота вечер за Празничната литургия и заря, Великденския празник ;
 • Фериботни билети , Магистрални и пътни такси
 • Екскурзовод по време на пътуването и престоя
 
 
Цената не включва:
 • екскурзията до Палеокастрица - 10 евро
 • Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на централната част на острова с входна такса за Двореца Ахилион /посещението на двореца се препотвърждава до 7 дни преди екскурзията/ – 15 евро.
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. До 75 лг. – 8 лв доплащане /доплащане за лица от 75год. до 85 год.-12 лв /лица над 85 год. не се застраховат
 • Такса престой в Гърция / в сила от 01.01.2018 г./ - 1.5 евро на стая на ден .Заплаща се на екскурзовода по време на пътуването преди пристигане в хотела.
 • Доплащане за единично настаняване 160 лв за целия период
 
 

Оферта № Е413

Почивки

Екскурзии

Новини